Γνωρίστε τους συνεργάτες – Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

Süreyya Çetin – Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi (Τουρκία)

Süreyya Çetin
Süreyya Çetin – Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi

Merhabalar,

Ben Süreyya Çetin.1978 Adana doğumluyum.Evli ve 3 kız annesiyim.Halen Osmaniye -Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak çalışmaktayım.Bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyum. Kültürler arası etkileşim olacağını umuyorum.Ve tabiki sizlerle birgün tanışacağım için de heyecanlıyım.

Birgün görüşmek ümidiyle…

 

 

 

 

 

 

Νάντια Κοντογιάννη – Εκπαιδευτήρια Πάνου (Ελλάδα)

Nantia
Νάντια Κοντογιάννη – Εκπαιδευτήρια Πάνου (Ελλάδα)

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνα Κοντογιάννη. Διαδάσκω Αγγλική και Ιταλική φιλολογία στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Το σχολείο όπου εργάζομαι βρίσκεται στη Ναύπακτο (Lepanto). Σπούδασα ξένες γλώσσες και Λογοτεχνία στην Ιταλία (Μπάρι). Το διάβασμα είναι το μεγαλύτερο πάθος μου, αλλά μου αρέσει επίσης η ζωγραφική και η μουσική. Αυτό όμως που αγαπώ περισσότερο είναι τα ταξίδια και πιστεύω ότι η γνώση των ξένων γλωσσών διευρύνει τους ορίζοντες μέσω της επικοινωνίας με ανθρώπους από άλλες χώρες.
Θεωρώ το project για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου πολύ ενδιαφέρον. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους μαθητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το ιστορικό γεγονός, και ταυτόχρονα να εξελίξουν τις ικανότητές τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας την οποία δε θα χρησιμοποιούν μόνο ως γλώσσα επικοινωνίας αλλά και ως γλώσσα έρευνας και διατύπωσης σύνθετων εννοιών, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται στα Αγγλικά.
Επιπλέον, η συμμετοχή στο project θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωριστούν με μαθητές από άλλες χώρες, να συνεργαστούν μαζί τους, να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις και να προετοιμαστούν για τη μελλοντική πορεία τους ως «πολίτες του κόσμου».

Λίντα Αλεξοπούλου – Εκπαιδευτήρια Πάνου (Ελλάδα)

Λίντα Αλεξοπούλου
Λίντα Αλεξοπούλου – Εκπαιδευτήρια Πάνου (Ελλάδα)

Ονομάζομαι Λίντα Αλεξοπούλου και διδάσκω αρχαία Ελληνικά, ιστορία και Λογοτεχνία στο γυμνάσιο και στο Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Πάνου. Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ιστορία γιατί βοηθά να συνειδητοποιήσουμε όσα μας ενώνουν με τους άλλους λαούς, να καταλάβουμε τις επιρροές που δεχτήκαμε στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και αυτές που ασκήσαμε στα άλλα έθνη. Έτσι κατανοούμε καλύτερα τη θέση μας μέσα στον κόσμο, αποβάλλουμε τον εθνικισμό και υιοθετούμε την ανεκτικότητα ως στάση ζωής. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι πολύτιμη σε μια εποχή σαν τη δική μας, που τη χαρακτηρίζει η παγκοσμιοποίηση. Επιθυμία μου είναι, η επαφή των μαθητών με την ιστορία, πέρα από τις γνώσεις που θα αποκομίσουν, να αποτελέσει και αφορμή για προβληματισμό αναφορικά με τη σύγχρονη εποχή.

Στο project αυτό θα μελετήσουμε τη ναυμαχία της Ναυπάκτου. 443 χρόνια μετά, μαθητές από τις χώρες που συμμετείχαν στη μάχη θα συνεργαστούν σε μία προσπάθεια να προσεγγίσουν το γεγονός από κάθε δυνατή σκοπιά. Ωστόσο, το ιστορικό γεγονός είναι μόνο η αφορμή. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν πάνω στην επιρροή που είχε το γεγονός στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης και να αντλήσουν συμπεράσματα πολύτιμα για την μετέπειτα πορεία τους ως ευρωπαίοι πολίτες.