Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε τη δουλειά! – Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

  1. Η Αντονέλλα έχει δημιουργήσει μία ειδική σελίδα για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στο Wikispaces. Σε αυτή τη σελίδα θα αναρτούμε όλα τα αρχεία που θα ετοιμάζουμε (όποια μορφή κι αν έχουν αυτά: word, pdf, ppt, video κλπ.).
  2. Εγγραφόμαστε όλοι στη συγκεκριμένη σελίδα. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι http://etwinningprojectlepantobattleship.wikispaces.com/. Οι καθηγητές σας θα σας προσκαλέσουν να εγγραφείτε στη σελίδα αυτή, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε και μόνοι σας.
  3. Δουλεύουμε κάθε κείμενο στη γλώσσα του ο καθένας (τουρκικά, ιταλικά, ισπανικά, ελληνικά) και κατόπι το μετατρέπουμε στα Αγγλικά για να μπορούν να το διαβάζουν όλοι. Αναρτούμε λοιπόν κάθε αρχείο που ετοιμάζουμε και στις δύο γλώσσες.
  4. Για τις δύο επόμενες εβδομάδες θα μελετήσετε τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε χώρα την εποχή της Ναυμαχίας. Θα παρουσιάσετε όσο πιο ολοκληρωμένα μπορείτε την πολιτική κατάσταση της χώρας σας εκείνη την περίοδο, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές συνθήκες που επικρατούσαν και τις σχέσεις της με τους άλλους λαούς.
  5. Η εργασία σας μπορεί να έχει όποια μορφή επιθυμείτε. Είναι αυτονόητο ότι για το κομμάτι αυτό της έρευνας θα δουλέψετε με τους συμμαθητές σας από το ίδιο σχολείο.
  6. Μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίαση αυτή και αναρτηθεί στο twinnspace και στο Wikispaces, θα προχωρήσουμε στη μελέτη του γεγονότος της ναυμαχίας. Στη φάση αυτή θα δουλέψετε κατά ομάδες μεικτές που θα περιλαμβάνουν μαθητές και από τις τέσσερις χώρες.
  7. Γνωριστείτε καλύτερα μεταξύ σας. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε για εσάς μία ειδική σελίδα στο facebook στην οποία μπορείτε να επικοινωνείτε πιο εύκολα απ’ ό τι στο twinspace. Το όνομα της σελίδας αυτής είναι ………. Συνδεθείτε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Έτσι θα μπορείτε να συνεργαστείτε στη συνέχεια πιο εύκολα με τα άτομα της ομάδας σας.

Νάντια, συμπλήρωσε κι εσύ αν ξέχασα κάτι από αυτά που είπαμε το πρωί.
Σκέφτηκα με αφορμή αυτό που είπε η Sureyya να αναρτήσουμε και το εξής στο project diary.